Menu

Φωτογραφική λέσχη Καστοριάς

Φωτογραφική λέσχη Καστοριάς

"Δαμάζοντας το Φώς" (Breaking the light)


Ο νυχτερινός ουρανός πάντα κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις! Είτε ξαστεριά, είτε νύχτα με φεγγάρι και σύννεφα, αποτελούν ευκαιρία για εξόρμηση και νυχτερινές λήψεις. Δεν χρειάζονται πολλά απαραίτητα, μια φωτογραφική μηχανή (κατά προτίμηση dslr), τρίποδο και φυσικά καλή παρέα!
Οι φωτογραφίες είναι από μια πρόσφατη εξόρμηση, ανάμεσα στις κορυφές της Ψαλίδας και της Αγ. Τριάδας στην Καστοριά.
Εδώ φαίνεται η κορυφή της Ψαλίδας από την πίσω μεριά, επάνω από την Λεύκη. Τα σύννεφα χρωματίζονται από τα φώτα της πόλης της Καστοριάς στο βάθος.
Οι δυνατότητες μιας φωτ. μηχανής dslr σε νυχτερινές λήψεις αυξάνονται δραματικά, με την χρήση αρχείων μορφής raw, όπου καταγράφονται πολύ περισσότερες πληροφορίες σε σχέση με τα γνωστά σε όλους αρχεία εικόνας JPEG, χωρίς να γίνεται συμπίεση του αρχείου. Στην παραπάνω φωτογραφία και ενώ η λήψη έγινε σε πλήρες σκοτάδι, στην επεξεργασία έπειτα στον υπολογιστή, εμφανίστηκαν πληροφορίες, όπως οι λεπτομέριες του δρόμου και η βλάστηση, που δεν φαινόταν με γυμνό μάτι. Το λιγοστό φως από το φεγγάρι, επίσης βοήθησε. Στο βάθος φαίνεται η κορυφή του Βιτσίου και λίγη φωτορύπανση από την πόλη.
Ο πειραματισμός στις λήψεις και τα παιχνίδια με τεχνητό φως, κατά την διάρκεια που το διάφραγμα της μηχανής παραμένει ανοιχτό, εξιτάρουν την φαντασία και το ενδιαφέρον για το τελικό αποτέλεσμα, μιας και δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα προκύψει μετά την λήψη!
Στην Καστοριά μας λείπει αρκετά η θάλασσα, έχουμε όμως υπέροχα βουνά! Τις νύχτες με λίγη προσπάθεια, "δαμάζοντας" το λιγοστό φως που έχουμε διαθέσιμο, μας φανερώνουν τα πανάρχαια μυστικά τους!
Φωτογραφίες-κείμενα: Τόμης Αναγνώστου
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στους συνδέσμους: https://www.facebook.com/tomis.anagnostou/media_set?set=a.10151182261204438.477661.726699437&type=3
https://www.facebook.com/pages/The-Boyz-From-Syracuse/179711782069984

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Φωτογραφική Λέσχη Κάστοριάς, τμήμα του πολιτιστικού συλλόγου Αθ.Χριστόπουλος, για την φιλοξενία στον ιστόχωρό της.
Ευχαριστούμε τα φιλαράκια Κώστα, Τάσο και Χάρη.








0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

 
Top